header

Športový deň

„V zdravom tele, zdravý duch“

Už starí Gréci vedeli koľko pozitív vie priniesť šport, športové aktivity do nášho života: lepšie zdravie, zdravšieho ducha, relax, zlepšenie kondície, radosť z výsledkov, prekonávanie seba samého, dobrý pocit zo seba samého, stretnutie s priateľmi, utužovanie kolektívneho ducha a vzťahov.

Preto sme aj my pre našich prijímateľov pripravili 16. 7. 2020 športový deň. Naplánovali sme športové aktivity - preťahovanie lana, beh s vajíčkom na lyžičke, hod loptou do koša, skákanie s loptou medzi nohami, mini bowling. Aby sa do hier mohli zapojiť aj naši imobilní prijímatelia, tak sme pre nich pripravili súťaž, kto rýchlejšie pozbiera do pohárov rozhádzané cestoviny a kto rýchlejšie vypije nealkoholické pivo.... bolo že to srandy, zábavy, povzbudzovania, radosti a veselosti... a zašportovali si aj naše sociálne pracovníčky 🙂.

Každý zo súťažiacich podával výkon najlepší ako vedel. Nikto sa nevzdával a každý za búrlivého povzbudzovania súťažil do poslednej chvíle... preto nikto nebol porazený a všetkým súťažiacim patrilo zaslúžené víťazstvo. Na záver sme si zatlieskali, zaspievali, zatancovali a naším športovcom sme slávnostne odovzdali víťazne lopty pre Jesienku a Súcit.